Μικρές Καθημερινές Ιστορίες

όλα εκείνα που ήθελα να σου πώ

Ονείρα ……και ονείρα ….

Επειδή το τελευταίο διάστημα καθημερινά και συνεχώς βασανίζομαι από κάθε λογής όνειρο ,βρήκα αυτό το ενδιαφέρον άρθρο για τις 15 άγνωστες πτυχές των ονείρων .

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν αλλά ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να αποκωδικοποιήσει πλήρως τα όνειρα. Απόδειξη αυτού, οι 12 άγνωστες πληροφορίες για τα όνειρα, που ακολουθούν.

1. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνάνε το 90% των ονείρων τους. Μέσα σε 5 μόλις λεπτά, αφού ξυπνήσετε το «μισό σας όνειρο αποτελεί παρελθόν για τη μνήμη σας. Το επόμενο 10λεπτο μάλιστα θα έχετε ξεχάσει το 90%.

2. Οι άνθρωποι που τυφλώθηκαν μετά τη γέννησή τους μπορούν να δουν όνειρα. Οι άνθρωποι που γεννιούνται τυφλοί δε βλέπουν τις εικόνες, αλλά έχουν όνειρα εξίσου ζωντανά απλά τα όνειρα στη δική τους περίπτωση συνδέονται με τον ήχο, την οσμή, την αφή και το συναίσθημα.

3. Όλοι οι άνθρωποι βλέπουν όνειρα, εκτός από περιπτώσεις ακραίων ψυχολογικών διαταραχών. Αν νομίζετε ότι δεν ονειρεύεστε, απλά ξεχνάτε τα όνειρά σας.

4. Στα όνειρά όλοι οι άνθρωποι βλέπουν μόνο πρόσωπα που ήδη γνωρίζουν. Το μυαλό δεν εφευρίσκει πρόσωπα. Στα όνειρά υπάρχουν πραγματικά πρόσωπα πραγματικών ανθρώπων που έχετε δει κατά τη διάρκεια της ζωής σας, αλλά ενδεχομένως δε γνωρίζετε προσωπικά ή δε θυμάστε.

5. Δεν έχουν όλα τα όνειρα χρώματα. Το 12% των ατόμων ονειρεύεται αποκλειστικά σε μαύρο και άσπρο, ενώ το υπόλοιπο 88% ονειρεύεται με χρώματα.

Μελέτες από το 1915 μέχρι το 1950 υποστήριζαν, ότι η πλειονότητα των ονείρων ήταν σε μαύρο και άσπρο, αλλά τα αποτελέσματα αυτά άρχισαν να αλλάζουν στη δεκαετία του 1960. Σήμερα, μόνο το 4,4% των ονείρων των ατόμων κάτω των 25 ετών είναι σε μαύρο και άσπρο. Πρόσφατες έρευνες μάλιστα, έχουν δείξει ότι τα μεταβαλλόμενα αποτελέσματα μπορεί να συνδέονται με τη μετάβαση από το μαύρο-άσπρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε έγχρωμο.

6. Τα όνειρα είναι συμβολικά. Αν το όνειρο αφορά σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, είναι πιθανό να μην έχει να κάνει με το ίδιο το θέμα κάθε αυτό. Τα όνειρα μιλούν με μια βαθιά συμβολική γλώσσα.

7. Το πιο κοινό συναίσθημα στα όνειρα είναι το άγχος. Εξάλλου, τα αρνητικά συναισθήματα υπερισχύουν των θετικών στα όνειρα.

8. Κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει από τέσσερα έως επτά όνειρα κάθε βράδυ. Η διάρκεια ενός μέσου ονείρου μάλιστα, κυμαίνεται από μία έως δύο ώρες κάθε βράδυ.

9. Η ταχεία κίνηση των ματιών (REM) είναι ένα φυσιολογικό στάδιο του ύπνου που χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών. Ο ύπνος REM στους ενήλικες καταλαμβάνει συνήθως το 20-25% του συνόλου του ύπνου ύπνου, περίπου 90-120 λεπτά σε μία νύχτα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, το σώμα είναι παράλυτο εξαιτίας ένός συγκεκριμένου μηχανισμού στον εγκέφαλο, προκειμένου να μην μπορέσει το σώμα να κινηθεί, ανάλογα με τις κινήσεις του ονείρου.

10. Έρευνες έχουν δείξει ότι και τα ζώα ονειρεύονται, καθώς ενεργοποιούνται τα ίδια κύματα στον εγκέφαλο, όπως και στην περίπτωση του ανθρώπου.

11. Οι άνδρες ονειρεύονται διαφορετικά από τις γυναίκες. Οι άνδρες μάλιστα τείνουν να ονειρεύονται περισσότερο ανδρικούς χαρακτήρες. Περίπου το 70% από τους χαρακτήρες στο όνειρο ενός άντρα είναι άλλοι άνδρες, ενώ στην περίπτωση των γυναικών το όνειρο περιέχει σχεδόν ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών. Εκτός από αυτό, οι άνδρες έχουν γενικά πιο επιθετικά συναισθήματα στα όνειρά τους από ό,τι οι γυναίκες.

12. Τα αποτελέσματα διαφόρων ερευνών σε μεγάλα σύνολα πληθυσμού δείχνουν ότι μεταξύ 18% και 38% των ανθρώπων έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα όνειρο που προμηνύει κάτι, ενώ το 70% έχουν βιώσει déjà vu. Το ποσοστό των ατόμων που πιστεύουν στα προγνωστικά όνειρα κυμαίνεται μάλιστα, από 63% έως 98%.

clickatlife.gr

Advertisements

One comment on “Ονείρα ……και ονείρα ….

  1. oneiraparamithiou
    7 Ιουνίου 2015

    Πολυ ενδιαφέρον άρθρο!!! Εγω ονειρεύομαι κ ασπρόμαυρα κ έγχρωμα πολλές φορες…

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 7 Ιουνίου 2015 by in σκέψεις,ψυχολογια,απόψεις,αποσπασματα,αρθρα,λογια.

Πλοήγηση

balaoritou street

εδώ συμβαίνουν όλα

1000 Booktales

Coffee, books and rays of sunshine

matobookalo

Βιβλία Αστυνομικά, Θρίλερ, Φαντασίας

Ορεινογραφίες

Άνθρωποι και βουνά, βουνά και άνθρωποι

Μελίνα Σπανού

Βιωματική μουσική εκπαίδευση

odysseas zervos

ποίηση! η πιο μεταφυσική τέχνη

Shareyourlikes

όλα εκείνα που ήθελα να σου πώ

Writink Page

Write & Share Lines

Αρέσει σε %d bloggers: